Projecten

Onderstaand ziet u per activiteit voorbeelden van uitgevoerde werken. De projecten zijn quasi volledig uitgevoerd met Viessmann technieken.

VIESSMANN

 

Project Centrale verwarming - gas

De hoog rendementsketel, gas gestookt, met een modulerende brander, geluidsarm, economisch en een zeer milieuvriendelijke werking. Maximum vermogen wordt opgesteld in functie van de grootte van het project, met vermogens vanaf max 35 kW tot 60 kW. Deze toestellen kunnen gekoppeld worden aan het internet en zijn dan via de VIESSMANN-app op afstand controleerbaar en zelfs instelbaar.

VITODENS - 35 kW
VITOCROSSAL 300
Modulerende condensatieketel 6 tot 35 kW
Modulerende condensatieketel 3 tot 60 kW

 

Project Centrale verwarming - mazout

Naast gas als brandstof bestaat nog steeds de hoge rendements condensatieketel op basis van mazout of stookolie met vermogens tot max 35 of 53 kW. Deze toestellen hebben en geven een grote bedrijfszekerheid met een lange levensduur. Ze zijn modulerend en geven een vermogen af in functie van de gevraagde binnen temperatuur, de actuele buiten temperatuur en de persoonlijke instelling.

VOTORONDENS
VITOLADENS 300
VITOLADENS met condenserende boiler
VITOLADENS met buffervat

 

Project Sanitair warm water - micro WKK

Gelijkmatige opwekking van warmte en elektriciteit onder de noemer van micro WKK. WKK, warmtekrachtkoppeling, is meestal op basis van draaiende machine. Hier wordt warmte opgewekt via de vrebranding van gas en de opwekking van elektriciteit gebeurt op basis van brandstofcellen. De opgewekte warmte wordt toegepast voor het sanitair warm water of lokaal-verwarming. Het elektrisch vermogen is zeer beperkt, ongeveer 750 tot 1000 VA waardoor het prosumententarief beperkt blijft, maar door de vele draaiuren toch een behoorlijke energie (kWh) oplevert. Eenvoudige compacte installatie met snelle montagetijd waarbij slechts één rookgassysteem vereist is. De opbouw is in onderstaande figuren weer gegeven.

VITOVALO micro WKK
VITOVALOR
VITOVALOR PT2 met geïntegreerde condensatieketel, gas gestookt
Verdeling van warm water

 

Project PV-installatie

De PV of Photo Voltaïsche installatie zet zonlicht om in een elektrische gelijkspanning. Via de omvormer wordt de gelijkspaning omgezet in wisselspanning en levert zo elektrische energie in de woning. De grootte van de installatie, uitgedrukt in kVA, is afhankelijk van het jaarlijks energie verbruik en de benuttiging. Hieraan is eveneens een prosumententarief gekoppeld dat rechtstreeks afhangt van het opgesteld kVA vermogen van de omvormer.

PV panelen

Opstellingsvoorbeeld van de PV-panelen

 

Project Sanitaire installatie

Ook kleine sloopwerken met het oog op het vernieuwen of renoveren van een badkamer horen bij de projecten. Bij het volledig afbreken van een bestaand toestand kan een nieuw idee stijlvolle werkelijkheid worden.

sanitaire afbraak
nieuw
Slopen van de bestaande toestand
Hoe het er nadien uitziet

 

Nog een voorbeeld van hoe een modieus badkamer interieur na renovatie er uitzien.

ligbad lavabo
Opstelling van het ligbad
Een stijlvolle lavabo

 

Project Ventilatie

Ventilatie installatie wordt grotendeels geplaatst in combinatie met verwarming en/of sanitaire opdrachten. Er zijn de kleine ventilatiesystemen zonder recuperatie van de warmte en de grote systemen met recuperatie van de warmte en tevens uitgerust met een stoffilter.

luchtkanalen
Vantilatiesysteem
Ventilatiekanalen in aanbouw
VASCO ventilatiesysteem

 

Project Warmtepomp

Produceert warmte uit de buiten omgevingstemperatuur. De werking is zoals een diepvries - frigo maar omgekeerd gebruik: hier wordt de warmte benuttigd. De elektriscke energie is vereist om een compressor in werking te houden, de COP waarde van de installatie bepaalt het geleverd warmtevermogen. Sommige installaties zijn dan omkeerbaar en kunnen werken als airco. De installatie kan opgebouwd worden als een lucht/lucht of lucht/water.

WP binnenunit
WP buitenunit
Warmtepomp: de binnenunit met buffervat
Warmtepomp: de buitenunit

 

Project Zonneboiler

Naast het produceren van warm water via gas- of mozout gestookte ketel of via micro WKK kan uiteraard warmte rechtstreeks via de zon opgewekt worden via daarvoor speciaal ontworpen panelen. De opgewekte warmte in deze panelen wordt via een warmtewisselaar afgegeven in een buffervat van 200 tot 300 liter, afhankelijk van het warm water verbruik.

vacuum buizen
vlakke panelen
Zonneboiler met vacuümbuizen
Zonneboiler met vlakke collectoren